2024-02-08 09:42NYHETER

Ny konsert- och programavdelning på Nalen

Nalen Stora Salen

"Nalen ska hellre vara folkligt och öppet än elitistiskt och stängt."

Sedan årsskiftet har Nalen en ny konsert- och programavdelning i konsertproducenterna Ebba Ericsson Hybbinette och David Kristersson. 

– Vi vill lägga mycket fokus på musikaliskt uttryck och helhetsupplevelsen. Nalen ska inte vara en “konsertfabrik”, utan det ska kännas att det du ser på våra scener ligger det en hel massa själ och hjärta bakom, säger David Kristersson i en intervju med GAFFA (januari 2024) om det nya uppdraget.

I samma intervju berättar Ebba Ericsson Hybbinette om duons tankar kring innehållet på Nalens scener:

– Vi är inte genrestyrda, utan letar efter spännande kvaliteter och nya uttryck. För oss är det också viktigt att vi kan stå bakom artister och band som spelar på våra scener. Nalen ska hellre vara folkligt och öppet än elitistiskt och stängt, säger Ebba Ericsson Hybbinette.

David Kristersson och Ebba Ericsson Hybbinette Nalen

Konsertproducenterna David Kristersson och Ebba Ericsson Hybbinette i ett snökaosigt Skellefteå efter årets omgång av Sweden Live i januari.

Både Ebba Ericsson Hybbinette och David Kristersson har en lång relation till Nalen och känner huset väl, men nytt är det övergripande konstnärliga ansvaret att sätta innehållet på husets scener. 

David Kristersson har mångårig erfarenhet av konsertproduktion både i Sverige och internationellt som bland annat turnéledare och backlinetekniker. Han har också arbetat som producent och koordinator inom film och TV.

Ebba Ericsson Hybbinette är utbildad statsvetare med inriktning filosofi. Efter sin examen 2018 har Ebba Ericsson Hybbinette haft uppdrag med bland annat Fasching, Kulturhuset Stadsteatern, Folk och Kultur och Stockholm Jazzfestival

– Det känns lite som att "Nalen is our oyster" och det är himla lyxigt. Vi har två grymma scener och många rum och utrymmen som ibland glöms bort. Stora Salen är vacker och luftig. Nalen Klubb – intim och hemtrevlig. Tillsammans med våra kollegor är vi väldigt peppade över framtiden, säger Ebba Ericsson Hybbinette.

Ny i huset sedan årsskiftet är också marknad- och kommunikationschef Karin Bernhardsson som bekantades med Nalen redan våren 2023, men då som konsult med uppdrag att positionera och stärka Nalen Restaurang. Karin Bernhardssson kommer direkt från koncept- och kommunikationsbyrån Seth & Östen som medgrundare, strategisk kommunikatör och projektledare med många uppdrag inom kultur- och besöksnäringen i Stockholm. Dessförinnan var Karin Bernhardsson marknadsansvarig på Södra Teatern. 

Läs intervjun med Ebba Ericsson Hybbinette och David Kristersson i senaste numret av GAFFA. OM NALEN

I över hundra år har Nalen varit en samlings- och mötesplats i centrala Stockholm. I dag arrangeras här fler än 100 konserter och klubbar årligen och i den palatsliknande miljön hålls fester, möten och konferenser. Nalen Restaurang med ingång på hörnet av huset är en svensk bistro med ambition att bli en av Stockholms mysigaste kvarterskrogar. Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.


KONTAKTPERSONER

KARIN BERNHARDSSON
Marknads- och kommunikationschef
KARIN BERNHARDSSON