2024-01-17 12:35NYHETER

10 konserttips från Nalen – feb & mars 2024

TYLA 22 MARS NALEN STOCKHOLM

Musikåret 2024 på Nalen inleds med festivalpremiär. Den 2–3 februari intar Country Got Soul huset med gäster som Israel Nash, Magnus Carlson, Jobi Riccio och Lizzie No. Här följer tio andra konserttips från konsertproducenterna på Nalen.

Syster Sol
Fredag den 16 februari

Syster Sol har gjort betydande avtryck på musikscenen med sin unika fusion av västindiska influenser. Under 2022 utforskade Syster Sol samarbeten med andra artister, men nu är hon redo att släppa eget material under våren 2024 och bege sig ut på klubbturné.

Kiefer (USA)
Söndag den 18 februari

Kiefer som utöver sin solokarriär har spelat in med artister som Drake, Kaytranada, Sir och Terrace Martin samt producerat för Anderson .Paak på hans Grammy-belönade album ”Ventura”, kommer till Nalen med sitt nya fullängdsalbum “It’s Ok, B U”.

Kid Francescoli (FRA)
Fredag den 23 februari

Efter en slutsåld världsturné med över 200 konserter världen över och med framgångsrika hits som Nopalitos, Blow Up eller Moon, är den Marseille-baserade producenten, sångaren och multiinstrumentalisten Mathieu Hocine ute på vägarna igen. 

Joy Oladokun (USA)
Torsdag den 29 februari

Joy Oladokun, känd för sin unika röst och ärliga låttexter, har fångat hjärtan världen över med sitt senaste album, "Proof of Life." Albumet, som inkluderar samarbeten med framstående artister som Chris Stapleton, Noah Kahan och Manchester Orchestra, har hyllats unisont av kritiker.

MIKE (USA)
Torsdag den 7 mars

Den omtyckta rapparen MIKE har kommit långt sedan han gjorde sig hörd inom underground-hiphopkretsar med kollektivet [sLUms] som bildades i New York 2015. Sedan dess har han släppt flera kritikerrosade album, tilldelats Pitchforks utmärkelse "Bästa nya musik" två gånger och turnerat med artister som Blood Orange, Earl Sweatshirt och Freddie Gibbs.

Sophie Ellis-Bextor (GBR)
Lördag den 9 mars

Den cocktail av glittrig disco, pop och 80-tals synth som Sophie Ellis-Bextor tog till toppen av listorna med den massiva låten ’Murder On The Dancefloor’ 2001 må höras överallt nu, men då var den brittiska artisten en pionjär. Det var musik som var lika dansant som den var melodiskt oemotståndlig; lika smart som den var omedelbar. Nu har det gått över två decennier sedan debutalbumet ’Read My Lips’ släpptes men Sophie Ellis-Bextor har lyckats behålla sin relevans.

Emotional Oranges (USA)
Tisdag den 12 mars

Den superhajpade LA-duon följer endast en användare på Instagram och det är Sade. Att de valt en av musikhistoriens mest hemliga artister är ingen slump för likt Sade så önskar Emotional Oranges sig en musikkarriär befriad från kändisskapets baksidor.

Eagle-Eye Cherry
Onsdag den 13 mars

Eagle-Eye Cherry gör succé i årets säsong av Så mycket bättre. Klart är nu att han också ger sig ut på en stor turné, med ett stopp på Nalen den 13 mars!

Tyla (ZAF)
Fredag den 22 mars

Tiktok-virala Tylas musik bryter gränser. Genomsyrad av hennes lysande personlighet skapar hon musik som på allvar utmanar vad mixen mellan pop, R&B och amapiano är och kan vara.

Donny Benét (AUS)
Lördag den 23 mars

Konichiwa. Santorini. Working Out. Dessa låtar ger bara en liten försmak av mysteriet som är Donny Benét. Den 23 mars får vi äntligen njuta av den otroliga australiensarens musik live på Nalen!OM NALEN

I över hundra år har Nalen varit en samlings- och mötesplats i centrala Stockholm. I dag arrangeras här fler än 100 konserter och klubbar årligen och i den palatsliknande miljön hålls fester, möten och konferenser. Nalen Restaurang med ingång på hörnet av huset är en svensk bistro med ambition att bli en av Stockholms mysigaste kvarterskrogar. Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.


KONTAKTPERSONER

KARIN BERNHARDSSON
Marknads- och kommunikationschef
KARIN BERNHARDSSON