2024-04-23 13:01PRESSMEDDELANDE

Savant Bar flyttar in på Nalen – premiär för Bar Soif i maj 

Markus Welin, Plato Mavrokostidis, Jaqe utanför Bar Soif på Nalen i Stockholm.Premiär den 17 maj! Från vänster: Markus Welin, Plato Mavrokostidis, Jaqe

Savant Bar och Nalen krokar arm. Den 17 maj öppnar nya vinbaren Bar Soif i anrika kulturhuset på toppen av Regeringsgatan i Stockholm.  

Savant Bar på Tegnérgatan öppnade hösten 2018 av paret Markus och Terese Welin och har sedan dess varit ett självklart stopp för vin- och matintresserade stockholmare och listas ständigt bland stans bästa vinbarer. Baren är en del av Welin Lann Holding AB som äger och förvaltar aktier i flertalet syftesdrivna bolag.  

– Savant Bar har alltid haft målet att vara drivande av kulturen kring naturligt vin, och vi ser baren som ett verktyg för sociala möten. Bar Soif på Nalen är en naturlig förlängning av Savant Bar med plats för viner, musik och poesi, säger Markus Welin. 

Bar Soif kommer att drivas av Plato Mavrokostidis, sommelier på Savant Bar. Utöver sommelierkunskaperna är Plato verksam inom musik, poesi och Stockholms klubb- och konstscener. 

En stor del av barens musik, kreativa utseende och vision utformas av Malmös stolthet Jaqe. Jaqe, med fasta fötter i musiken, är även passionerad inom poesi och har ett stort och brett kontaktnät inom musik, konst och kultur i Sverige.  

– Vi är väldigt glada för att få vara en del av den stora kulturdelen av Stockholm som Nalen är. Vi har alltid gillat Nalen och varit där en del privat, så att få lov att skapa en ny kultur och ett nytt rum för naturligt vin och sociala möten som Savant Bar är, och göra det här, känns väldigt speciellt, säger Markus Welin. 

Barlokalen på Nalen har de senaste åren inte använts publikt, men har historiskt huserat allt från liveklubb till tequilabar.  

– Vi är superglada över att kunna öppna upp ytterligare en del av vårt hus och tillsammans med Markus Welin och hela gänget bakom Bar Soif nå en ny publik, säger Pernilla Abrahamsson, vd för Nalen. 

Nalen har varit en samlings- och mötesplats i över 100 år. I dag arrangeras konserter, klubbar, fester, möten, konferenser och andra event dagligen. Sedan årsskiftet finns en ny konsert- och programavdelning, en återupplivad kommunikations- och marknadsavdelning och nya satsningar på alla våningar i huset. Med Bar Soif kompletteras och utökas den befintliga verksamheten och bidrar till ett ännu mer levande Nalen. 

– Nalen har en lika spännande framtid som storslagen historia. Att kunna presentera nya satsningar, samarbeten och premiärer som Bar Soif på Nalen är del av det, säger Karin Bernhardsson, kommunikations- och marknadschef på Nalen.  

Vad: Premiär för nya vinbaren Bar Soif
Var: Nalen, entré David Bagares gata 19 
När: Den 17 maj 2024

Instagram @nalensoif
Hemsida barsoif.se samt nalen.com/bar-soif

Markus Welin, Plato Mavrokostidis, Jaqe utanför bar soif på Nalen i Stockholm.

Markus Welin, Plato Mavrokostidis, Jaqe utanför Bar Soif på Nalen i Stockholm.

 


OM NALEN

Nalen på Regeringsgatan i Stockholm har varit en central samlings- och mötesplats sedan 1888. I dag arrangeras här fler än 100 konserter och klubbar årligen, i den svenska bistron Nalen Restaurang serveras både lunch och middag, och fester, möten och konferenser tar plats dagligen i husets charmiga rum och storslagna salar. 

Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.


KONTAKTPERSONER

KARIN BERNHARDSSON
Marknads- och kommunikationschef
KARIN BERNHARDSSON