2024-03-06 12:39NYHETER

Påskmiddag med äggpickningsturnering på Nalen

Påskfirande Nalen Restaurang

Påskhelgen firas i år på Nalen med middag och äggpickningsturnering för hela familjen i Nalen Restaurang.

Äggpickning är egentligen en tradition som kommer från Österlen i Skåne, men har anammats av påskfirare över hela landet. På Nalen har flera medarbetare vuxit upp med traditionen, inte minst vår kökschef Joakim med rötterna i Blekinge.

Med varsitt kokt ägg tävlar man genom att slå ihop äggen, det vill säga "picka". Vinnaren är personen vars ägg som inte sprack i pickningen. Detta görs ofta i turneringar där vinnaren går vidare och fortsätter tävla med samma ägg. Förloraren går inte helt lottlös, utan får äta upp sitt ägg. 

Skärtorsdag, långfredag och påskafton serveras en trerätters påskmiddag i Nalen Restaurang där just äggpickning står på menyn. Då äts ägget upp efter pickningen som förrätt med lerpottasill, pepparrot och brynt smör. Till varmrätt serveras lammytterfilé och avslutningsvis dessert med svensk ostkaka, myltade hjortron och grädde. 

Påskmiddag på Nalen
Nalen Restaurang

Påskmiddag i Nalen Restaurang

Förrätt: Äggpickning, lerpottasill, pepparrot, brynt smör
Varmrätt: Lammytterfilé, timjan, rosmarin, confiterad vitlök, svartrot, bordelaisesås, potatiskrutonger
Dessert: Ostkaka, myltade hjortron, grädde

635 SEK (dryck ej inkluderat)

Barnens påskmiddag
Förrätt: Äggpickning, toast, räkröra
Varmrätt: Nalens köttbullar, gräddsås, pressgurka, lingon, potatispuré
Dessert: Ostkaka, myltade hjortron, grädde
395 SEK (dryck ej inkluderat)

Boka bord på nalen.com.


Nalen Restaurang är en mysig kvarterskrog och svensk bistro. Vardagar serveras en populär lunch 11.00–14.30. Onsdag till lördag är restaurangen öppen för AW och middag à la carte med klassiker som Biff Rydberg, Nalens köttbullar och råraka på menyn. OM NALEN

I över hundra år har Nalen varit en samlings- och mötesplats i centrala Stockholm. I dag arrangeras här fler än 100 konserter och klubbar årligen och i den palatsliknande miljön hålls fester, möten och konferenser. Nalen Restaurang med ingång på hörnet av huset är en svensk bistro med ambition att bli en av Stockholms mysigaste kvarterskrogar. Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.


KONTAKTPERSONER

KARIN BERNHARDSSON
Marknads- och kommunikationschef
KARIN BERNHARDSSON