2024-02-13 11:22NYHETER

NALEN X WAY X NEIL BHAT – FINISSAGE & PERFORMANCE 19/3

Neil Bhat Nalen Restaurang X WAY gallery

Tisdag den 19 mars avslutas utställningen Into The Long Night av och med konstnären Neil Bhat i Nalen Restaurang. Under finissagekvällen upprepar Neil Bhat liveperfomanceakten Through the tall grass som öppnade utställningen i december förra året. Utställningen presenteras i samarbete med WAY gallery.

Neil Bhat Nalen Restaurang X WAY gallery

Through the tall grass är delvis tyst teater, delvis skuggspel, en seriös och humoristisk hantverkares striptease med syftet att lyfta det vardagliga. Genom att röra sig genom och belysa Nalens bar och bakre rum som fortfarande innehåller originell särlingskonst från 1930-talet, siktar Bhat på att aktivera ett historiskt utrymme och infoga sin egen kropp och dess historia av ursprung och upplevelser in i Nalens långa tradition av burlesk och framträdanden.

I denna version av Through the Tall Grass speglar Bhat sin tid i Japan genom att bära egensydda kläder av antikt kimonosilke: mompeibyxor, yukata, och buddhistiska/hinduiska paduka; sandaler som är täljda i hinokicypress.


OSA till finissagekvällen med Neil Bhat här.

WAY gallery på Nalen Restaurang.

Nalen Restaurang inledde under våren 2023 ett utvecklingsarbete utifrån ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap. Med samarbetspartners såsom Stockholms Bränneri och WAY gallery aktiveras restaurangen som en av stadens härligaste och välkomnande kvarterskrogar.

– Precis som med våra andra samarbeten är detta byggt på en idé om gemenskap, enkelhet och trygghet. Vi tycker att WAY-gänget är fantastiskt kreativa, öppna och härliga och därför en perfekt samarbetspartner i utvecklingen av Nalen Restaurang. Tillsammans ska vi förhöja restaurangens miljö och atmosfär för både nya och återkommande gäster, konstnärer och konstälskare, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

I samarbete med WAY gallery bjuds Nalen Restaurangs gäster in till att både skapa, betrakta, uppleva och köpa konst. En helhetsupplevelse med mat, dryck, gemenskap och inredning och detaljer med habegär.

– Vi är övertygade om att konst kan sätta stämningen, berika människors upplevelser och inspirera till samtal och reflektion. Genom att samarbeta med lokala artister och konstnärer presenterar vi dynamiska och varierade utställningar som ger besökaren möjlighet att uppleva och uppskatta olika konstnärliga uttryck samtidigt som de njuter av Nalen Restaurangs atmosfär och goda mat. Vi ser fram mot att tillsammans förvandla restaurangen till en plats där kreativitet och gastronomiska upplevelserförenas. Tillsammans skapar vi en oas för både matälskare och konstentusiaster och bidrar till att bevara och levandegöra Nalens rika historia för framtida generationer att njuta av, säger Francesca Berlin, Co-founder & Creator på WAY gallery Sthlm.OM NALEN

I över hundra år har Nalen varit en samlings- och mötesplats i centrala Stockholm. I dag arrangeras här fler än 100 konserter och klubbar årligen och i den palatsliknande miljön hålls fester, möten och konferenser. Nalen Restaurang med ingång på hörnet av huset är en svensk bistro med ambition att bli en av Stockholms mysigaste kvarterskrogar. Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.


KONTAKTPERSONER

KARIN BERNHARDSSON
Marknads- och kommunikationschef
KARIN BERNHARDSSON