2024-06-10 13:00NYHETER

Karamelodiktstipendiaterna Lise & Gertrud återvänder till Nalen

Lise Gertrud Nalen Stockholm 2024

Se Lise & Gertrud på Nalen när de tar publiksuccén Kvinnan bredvid på riksturné hösten 2024. Biljettsläpp onsdag den 12 juni, klockan 10.00. 

"Från sublimt sensuella uttryck till det extroverta, kaotiska vrålet" – så löd en del av juryns motivering för 2024 års Karamelodiktstipendiat som tilldelades duon Liselotte Hummel och Gertrud Stenung söndagen den 9 juni. 

"Vi svämmar över av glädje och känner ett skönt, ödmjukt malligt lyckopirr i hela kroppen från topp till tå. Det känns mycket hedrande att vi nu sällar oss till denna utvalda skara av tidigare stipendiater." – Lise & Gertrud om att få Karamelodiktstipendiet.

Den karismatiska duon Lise & Gertrud har stått vid varandras sida i 25 år. Tillsammans har de bjudit publiken på musikaliska rysare, skratt och halsbrytande allvar. Efter en fullsatt vår fortsätter nu Karamelodikstipendiaterna Lise & Gertrud på Nalen med sin show – Kvinnan bredvid.

Lyssna och läs mer om utdelningen av Karamelodiktstipendiet 2024: Sveriges Radio Kulturnytt: Artistduon Lise & Gertrud får Karamelodiktstipendiet

Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello har Lise & Gertrud genom åren slagit knockout på publiken med sina versioner av låtar som ”alla har hört”.

I showen Kvinnan bredvid blandas nyskrivet material med en kavalkad av deras mest älskade och önskade versioner, från Ricky Martin på dalmål till Abba i flamencoskrud, från David Bowies Life on Mars till Eva Dahlgrens Jorden är ett litet rum. En och annan dråplighet från deras 25 år bredvid varandra på scenen utlovas också.

Föreställningsdatum på Nalen:
18 oktober 2024
19 oktober 2024
20 oktober 2024
21 november 2024
22 november 2024
23 november 2024

Klicka här för mer information och biljetter till Lise & Gertrud – Kvinnan bredvid på Nalen.OM NALEN

I över hundra år har Nalen varit en samlings- och mötesplats i centrala Stockholm. I dag arrangeras här fler än 100 konserter och klubbar årligen och i den palatsliknande miljön hålls fester, möten och konferenser. Nalen Restaurang med ingång på hörnet av huset är en svensk bistro med ambition att bli en av Stockholms mysigaste kvarterskrogar. Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.


KONTAKTPERSONER

KARIN BERNHARDSSON
Marknads- och kommunikationschef
KARIN BERNHARDSSON